Canestest

Canestest

Canestest

Canestest: odpravite dvome in izberite pravo zdravljenje

Če se spopadate z vaginalnimi okužbami, ste morda manj samozavestne in imate občutek, da nimate nadzora nad svojim telesom, da o neudobju sploh ne govorimo. S pomočjo testa Canestest in vaših simptomov, lahko same v udobju svojega doma s skoraj 90% natančnostjo ugotovite, katere vrste okužbe imate2. Gre za rešitev, ki vam bo vrnila nadzor nad intimnim zdravjem ter vam omogočila, da izberete zdravljenje, ki bo učinkovito odpravilo vašo okužbo.

Glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza

Glivična okužba nožnice in bakterijska vaginoza sta zelo pogosti okužbi, ki pa sta različni, zato ju moramo zdraviti različno. Vendar pa jih večina žensk ne pozna in ju tudi ni vedno preprosto prepoznati. Glivična okužba nožnice nastane zaradi prekomernega razmnoževanja glivic kvasovk (Candida albicans), kar pogosto povzroči simptome, kot so srbečica, bolečine in bel izcedek. Bakterijsko vaginozo pa povzroči prekomerno razmnoževanje bakterij, ki so značilne za nožnico. Med simptome bakterijske vaginoze spadajo vonj po ribah in sivkasto-bel redek izcedek3. S pomočjo testa Canestest se lahko testirate, preden začnete z zdravljenjem, tako da bo zdravljenje tudi zares uspešno.

Kaj je Canestest?

Canestest je priročen izdelek za samotestiranje, s pomočjo katerega lahko določite, ali trpite za glivično okužbo nožnice ali bakterijsko vaginozo, pomaga pa vam tudi pri izbiri ustreznega zdravljenja. S testom boste znova pridobili nadzor nad svojim intimnim zdravjem – test se ponaša s skoraj 90-odstotno natančnostjo in vam vzame zgolj 10 sekund2. Test je na voljo v obliki preproste in priročne paličice, ki spremeni barvo ter vam pomaga razumeti vrsto vaginalne okužbe. S pomočjo testa in vaših simptomov boste vašo okužbo lahko diagnosticirali.

Kako deluje Canestest?

pH-vrednost v vaši nožnici je navadno kisla – tako se ohranja primerno ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami v zdravi nožnici. Vsaka sprememba pH-vrednosti v nožnici lahko povzroči vaginalne okužbe, kot je bakterijska vaginoza. Canestest pokaže, ali se je pH-ravnovesje v vaši nožnici spremenilo, ter vam pomaga s pomočjo vaših simptomov, razumeti vrsto vaginalne okužbe, za katero najverjetneje trpite. Višja pH-vrednost v nožnici pomeni, da imate verjetno bakterijsko vaginozo ali trihomonozo, medtem ko normalna pH-vrednost lahko pomeni, da imate glivično okužbo nožnice. Natančnost testa Canestest je skoraj 90 % 2.

Kako uporabljamo Canestest?

Canestest je zelo preprost za uporabo doma, saj je njegova uporaba podobna vstavljanju tampona. Pri tem vam ne bi smelo biti neudobno. Da bodo rezultati čim bolj zanesljivi, testa Canestest ne uporabite manj kot en dan pred menstruacijo ali po njej. Prav tako ga ne uporabite, če ste opazili znake menstruacije ali krvavenja iz nožnice. Uporabite ga lahko šele 12 ur po spolnem odnosu ali vaginalnem prhanju.Navodila:

  1. Odvijte paličico Canestest (zagotovite, da se s konico paličice ne boste ničesar dotaknili, preden jo vstavite v nožnico).
  2. Sramne ustnice morate razpreti tako, da je nožnica izpostavljena.
  3. Paličico primite za ročaj, vstavite rumeno konico v nožnico in jo zavrtite ter nato izvlecite.
  4. Po 10 sekundah preverite, ali je barva konice paličice Canestest ostala nespremenjena ali pa se je obarvala modro ali zeleno.

Interpretacija rezultatov testa

No colour change/remains yellow (Negative result)

Če se barva paličice Canestest po 10 sekundah ni spremenila, imate morda glivično okužbo nožnice. Če poleg tega opažate še simptome, kot so srbeča ali boleča nožnica ter gost in bel izcedek, je diagnoza verjetno pravilna. Kliknite tukaj za več informacij o zdravljenju glivične okužbe nožnice.

Colour change to blue or green (Positive Result)

Če je paličica Canestest spremenila barvo in se je konica obarvala modro ali zeleno, imate morda bakterijsko vaginozo. Bakterijsko vaginozo navadno spremljajo simptomi, kot sta redek in siv izcedek ter neprijeten vonj po ribah. Kliknite tukaj za več informacij o zdravljenju bakterijske vaginoze.

Previdnostni ukrepi in omejitve

Pomnite, da Canestest v naslednjih primerih ne zagotavlja natančne diagnoze:

  • Manj kot en dan pred menstruacijo ali po njej
  • Če se pojavljajo znaki, da ste dobili menstruacijo, ali znaki krvavenja iz nožnice
  • Če je preteklo manj kot 12 ur od spolnega odnosa

 

Če ste noseči in paličica Canestest spremeni barvo, je to lahko znak odtekanja plodovnice, pri čemer se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Če ste negotovi glede rezultatov in niste prepričani glede ustreznega zdravljenja se posvetujte z vašim zdravnikom glede zdravljenja.Viri:
2. Geva A. The VI-SENSE–vaginal discharge self-test to facilitate management of vaginal symptoms. American Journal of Obstetrics and Gynecology (2006) 195, 1351–6;
3. Mashburn J et al. Etiology, Diagnosis and Management of Vaginitis. JMWH 2006;51:423-430


Canestest navodilo za uporabo
Top