Pogosta vprašanja

Še nikoli nisem slišala za bakterijsko vaginozo. Kaj je to?

Bakterijska vaginoza je najpogostejši vzrok vaginalnih okužb pri ženskah v rodni dobi3. Navadno jo povzroči neravnovesje pH-vrednosti v nožnici. Če menite, da imate bakterijsko vaginozo in ste noseči, se posvetujte z zdravnikom glede zdravljenja. Kliknite tukaj za več informacij o bakterijski vaginozi.

Kakšni so simptomi bakterijske vaginoze?

Simptomi se med posameznimi ženskami razlikujejo, najbolj značilen pa je vonj po ribah ali drugačen neprijeten vonj in voden sivkasto-bel izcedek. Kliknite tukaj za več informacij o drugih simptomih bakterijske vaginoze.

Opazila sem zelo neprijeten vonj, ki vztraja tudi po umivanju. Pomagajte!

Vonj po ribah je značilen simptom bakterijske vaginoze, ki pa ga umivanje na žalost lahko samo še okrepi. Umivanje z običajnimi mili ali geli za prhanje ali prhanje vaginalnega predela lahko spremeni pH-ravnovesje nožnice ter s tem povzroči bakterijsko vaginozo in neprijeten vonj.

Kliknite tukaj za nasvete o ustrezni higieni intimnega predela.

Kako zdravim bakterijsko vaginozo?

Če ste opravili testiranje z našim testom za samotestiranje Canestest ali če je zdravnik postavil diagnozo in veste, da imate bakterijsko vaginozo, lahko simptome zdravite z vaginalnim gelom, kot je Canesbalance. Canesbalance je gel, ki ga uporabljamo 7 dni in pomaga pri uravnavanju pH-ravnovesja v nožnici ter zdravljenju simptomov okužbe. Kliknite tukaj za več informacij o izdelku Canesbalance.

Glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza?

Bakterijsko vaginozo je preprosto zamenjati z glivično okužbo nožnice, saj je poznavanje bakterijske vaginoze zelo slabo, čeprav se simptomi in vzroki močno razlikujejo. Glivična okužba nožnice je okužba z glivicami kvasovkami, bakterijska vaginoza pa je bakterijska okužba. S testom za samotestiranje Canestest in na podlagi vaših simptomov lahko opravite zanesljivo samodiagnozo v samo 10 sekundah. Več informacij o kompletu za samotestiranje Canestest.
Viri:
3 P E Hay MRCP, A Ugwumadu MRCOG and J Chowns MBBS, Department of Genitourinary medicine, St. Georg’s Hospital, London, UK, “Sex, thrush and bacterial vaginosis”, International Journal of STD&Aids 1997; 8:603-608

Top