Pogosta vprašanja

Kako zdraviti glivično okužbo stopala?

Glivična okužba stopala je zelo pogosta okužba kože, ki jo povzročajo glivice in jo lahko preprosto zdravite z nanosom antimikotika neposredno na prizadeto mesto. Za zdravljenje glivične okužbe stopala je na voljo več izdelkov podjetja Bayer. Za več informacij o zdravilih za glivično okužbo stopala kliknite tukaj.

Ali lahko glivična okužba stopala izzveni brez zdravljenja?

Žal ne. Glivična okužba stopala je glivična okužba kože, ki jo je treba zdraviti z antimikotikom. Hitreje kot boste začeli zdravljenje, hitreje ga boste odpravili. Za informacije glede preprostega in učinkovitega zdravljenja glivične okužbe stopala obiščite našo stran za zdravljenje glivične okužbe stopala.

Kako dolgo traja zdravljenje?

Zdravljenje je odvisno od uporabljenega zdravila. Znaki okužbe kože, npr. srbež ali občutljivost, bi se morali izboljšati v nekaj dneh zdravljenja z vsemi kremami za zdravljenje glivične okužbe kože podjetja Bayer. Če se znaki ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Ali lahko nadaljujem s telesno aktivnostjo, če imam glivično okužbo stopala?

Zaradi glivične okužbe stopala vam ni treba prekiniti telesne aktivnosti, vendar se izogibajte plavanju, da preprečite širjenje okužbe. Med vadbo je priporočljivo, da nosite bombažne nogavice, v slačilnicah pa natikače ali sandale. Po vadbi morate stopala ustrezno umiti in jih osušiti, nogavice oprati v vroči vodi in pustiti, da se čevlji posušijo.

Kako lahko preprečim ponovni pojav glivične okužbe stopala?

Z nekaj preprostimi ukrepi lahko zmanjšate nevarnost za pojav glivične okužbe stopala. Najpomembnejši ukrep je, da stopala ohranjate čista in suha, zlasti po obisku skupnih slačilnic, bazenov ali prh. Za več nasvetov za preprečevanje kliknite tukaj.

Top