Zdravljenje glivične okužbe stopal4

Če znake glivične okužbe stopala opazite zgodaj in nemudoma začnete z zdravljenjem, lahko okužbo hitro odpravite.

Protiglivično zdravilo za lokalno uporabo Canespor® krema (zdravilo, ki ga nanesemo neposredno na kožo) je hiter in preprost način za zdravljenje glivične okužbe stopala5 . Protiglivična zdravila učinkovito delujejo proti glavnim tipom glivic, ki povzročajo okužbo, vključno z dermatofiti. So preprosta za nanos in dovolj močna, da prodrejo v kožo in olajšajo simptome.

Glivična okužba stopala je znana kot napredujoča mešana okužba, saj jo povzročijo glivice, poslabša pa se, če se število bakterij in kvasovk na stopalih poveča. Če se to zgodi, potrebujete zdravljenje, ki bo odpravilo vse vire okužbe.

Zdravilo znamke Canespor® vsebuje protiglivično učinkovino, ki deluje tudi proti bakteriji Corynebacterium minutissimum. Kliknite tukaj za več informacij.

Kdaj se morate posvetovati z zdravnikom?

Posvetujte se z zdravnikom, če niste prepričani glede svoje diagnoze ali če vaši simptomi tudi po zdravljenju ne izzvenijo.

Če ste noseči ali starejši, protiglivična zdravila morda niso primerna za vas, zato se posvetujte z zdravnikom, ki vam bo priporočal najprimernejši način zdravljenja vaše glivične okužbe stopala.
4 Nenoff P, Krüger C, Paasch U, Ginter-Hanselmayer G. Mycology – an update Part 3: Dermatomycoses: topical and systemic therapy. J Dtsch Dermatol Ges. 2015 May;13(5):387–411.
5 Navodilo za uporabo Canespor® 10mg/g krema

 

Top