Zdravljenje glivične okužbe kože po telesu

Glivična okužba kože po telesu je glivična okužba, zato jo zdravimo s protiglivičnimi kremami3. Kreme, kot je Canespor®, ubijejo glivice, ki povzročajo okužbo, in omogočijo koži, da se pozdravi.

Vsa protiglivična zdravila zdravijo izvor glivične okužbe, vendar različni izdelki vsebujejo različne aktivne učinkovine, ki so primerne za vas glede na resnost vaših simptomov. Če trpite za blago do zmerno dermatofitijo, lahko uporabite izdelek s protiglivično aktivno učinkovino bifonazol. Če vašo okužbo spremlja tudi neprijeten vonj, je to znak dodatne bakterijske okužbe, ki jo lahko prav tako ozdravite z aktivno učinkovino bifonazol.


Canespor® ponuja izdelke z navedenimi aktivnimi učinkovinami v različnih oblikah, npr. v razpršilu ali kremi. Kliknite tukaj za več informacij.Kdaj se morate posvetovati z zdravnikom?

Če vaše spremembe na koži prekrivajo veliko površino kože in v dveh tednih ne opazite izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom, ki vam bo svetoval glede najprimernejšega zdravljenja.

Če ste noseči ali starejši, protiglivična zdravila morda niso primerna za vas, zato se posvetujte z zdravnikom, ki vam bo priporočal najprimernejši način zdravljenja glivične okužbe kože po telesu.

 
3Hay RJ and Ashbee HR. Mycology. Rook’s Textbook of Dermatology. Chapter 36. Uredniki: Tony Burns, Stephen Breathnach, Neil Cox in Christopher Griffiths. 2010

Top