Pogosta vprašanja

Moj otrok ima plenični izpuščaj, ki traja že več dni. Kaj naj storim?

Če je plenični izpuščaj kljub zdravljenju prisoten tri dni ali več, gre morda za glivično okužbo kože pod plenico, ki jo je treba zdraviti s antimikotiki. Če sumite, da je pri vašem otroku prisotna glivična okužba kože pod plenico, obiščite zdravnika.

Kaj povzroča plenični izpuščaj?

Otroška koža je zelo občutljiva, zato lahko drgnjenje in daljši stik z urinom in blatom v plenički hitro povzroči draženje. Plenični izpuščaj lahko povzroča tudi okužba s kvasovkami iz rodu Candida. Za več informacij o glivičnem ali neglivičnem pleničnem izpuščaju kliknite tukaj. 

Katere izdelke lahko uporabljam?

Za zaščito otroške ritke pred pleničnim izpuščajem ob vsaki menjavi pleničke uporabite negovalno mazilo za ritke, npr. Bepanthen® mazilo za nego pleničnega izpuščaja. Bepanthen® mazilo deluje na dva načina, in sicer da neguje dojenčkovo kožo istočasno pa jo ščiti pred vzroki pleničnega izpuščaja. Vsebuje provitamin B5, ki zagotavlja nežno in naravno obnovo občutljive kože ter jo ohranja mehko, gladko in vlažno. Bepanthen® mazilo ustvarja prosojno plast, ki občutljivo kožo otroka ščiti pred draženjem in drgnjenjem. Če ima vaš otrok glivično okužbo kože pod plenico, morate okužbo zdraviti z antimikotiki, na primer s kremo, ki vsebuje klotrimazol. Za več informacij o zdravljenju pleničnega izpuščaja kliknite tukaj. 

Kako lahko otroka zaščitim pred vzroki, ki pozročajo plenični izpuščaj?

Otroka čim dlje pustite brez pleničke, redno menjajte pleničke in vsak dan uporabljajte Bepanthen® mazilo za nego pleničnega izpuščaja, da otrokovo nežno kožo negujete in zaščitite pred draženjem in drgnjenjem. Za več namigov o preventivi kliknite tukaj.

Top