CANESTEN® 1 SET, mehke vaginalne kapsule

CANESTEN<sup>®</sup> 1 SET, mehke vaginalne kapsule

CANESTEN® 1 SET, mehke vaginalne kapsule

Zdravilo Canesten® 1 set, mehke vaginalne kapsule in krema vsebuje: eno mehko vaginalno kapsulo, en aplikator za vstavitev mehke vaginalne kapsule in tubo z 20 g kreme.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja:

Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten® mehke vaginalne kapsule je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici). Zdravilo Canesten® krema je namenjeno za uporabo na zunanjem spolovilu.

 

Zdravljenje nožnice: Priporočeni dnevni odmerek je ena mehka vaginalna kapsula. Mehko vaginalno kapsulo vstavite v nožnico zvečer tako, kot je opisano v navodilih za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 1  mehke vaginalne kapsule). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

 

Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite (do zadnjične odprtine pri ženskah ter na glavico in kožico pri moških). Iztisnemo približno pol cm kreme. Zdravljenje z zdravilom Canesten® krema traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

 

Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.

Canesten® navodilo za uporabo

Top