CANESTEN® 3 VAGINALNA KREMA

CANESTEN<sup>®</sup> 3 VAGINALNA KREMA

CANESTEN® 3 VAGINALNA KREMA

Zdravilo Canesten® 3 vaginalna krema vsebuje: tubo z 20 g kreme in 3 aplikatorje.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja

Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten® 3 vaginalna krema je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici) in uporabo na zunanjem spolovilu.

 

Zdravljenje nožnice: 3 večere zapored pred spanjem iztisnite po eno polnjenje aplikatorja (približno 5 g kreme) čim globlje v nožnico tako, kot je opisano v navodilu za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 3 polnjenj vaginalne kreme). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

 

Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite (do zadnjične odprtine pri ženskah ter na glavico in kožico pri moških). Zdravljenje z zdravilom Canesten® 3 vaginalna krema traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

 

Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.

Canesten® navodilo za uporabo

Top